Det har varit tyst här på bloggen ett tag. Min energinivå har inte varit på topp. Precis. Min energinivå. När den är låg är jag väldigt ineffektiv, hur mycket jag än vill. Jag kan bestiga ett berg en kortare period, men i längden är det motvind. En motvind jag försöker jobba mig igenom utan att må dåligt. Ibland funkar det bra, ibland inte.

Hjärnor fungerar annorlunda. Min fru har otroligt svårt att förstå min ineffektivitet. Lösningen på mina problem är att bli mer effektiv, menar hon. Och hon har såklart rätt. I teorin. Aktivitet ger energi. Just därför anstränger jag mig väldigt för att inte bli helt passiv. Att göra saker trots att det känns tungt.

Det som är jobbigt just nu, är att vara sysslolös. Arbetslös. Inkomstlös.

Jag trodde det skulle vara annorlunda den här gången. Jag har inte längre någon social fobi som hindrar mig. Jag har en bra utbildning. Men det är fortfarande lika hopplöst att hitta ett jobb. Anledningen: Luckan i mitt CV. En sju år lång lucka som gapar tomhet. Sånt imponerar inte arbetsgivare.

Äh. Jag vet inte vad jag ska säga…

Jag känner mig otillräcklig.