Jag var en gång i tiden en mycket flitig bloggare. Jag skrev i bloggen http://sokrates.blogg.se som ett tag (läs 2005) var bland de 30 mest lästa bloggarna i Sverige. Men i slutet av 2008 så slutade jag mer eller mindre att blogga frekvent. Numera slänger jag ut nåt blogginlägg då och då, mest för att jag har dåligt samvete.

Men, jag har ambitioner med min ”nya” blogg, den här hemsidan. Det är min personliga hemsida som är den digitala basen för vem jag är. Och jag har väl runt 200 besök om dagen eller nåt.

Idag loggade jag in för att skriva ett inlägg om mitt nya genomtänkta personliga varumärke, som låter väldigt strategiskt men som egentligen är ganska självklart, där jag är föreläsare med ambition att alla ska ha möjlighet att må bra. Jag brukar titta på besöksstatistik för nöjes skull. Mest för att se vad folk har googlat på för att hitta till min blogg. Sånt tycker jag är kul.

Jag noterade en hel del besök från Twingly den här veckan och undersökte fenomenet närmare. Det visar sig att jag finns med på en topp 100 lista över de mest populära bloggarna i Sverige. Som nummer 5!

Hur detta har gått till vet jag inte. Har svårt att tro att min blogg är mer populär än tex Sofia Mirjamsdotter och Carl Bildt. Jag är endast slagen av Blondinbella, Kenza, Kissie och Foki.

Det kanske var detta nycker som krävdes för att jag ska börja blogga mer regelbundet igen. Och nu har jag ju en tydlig ambition i livet: att människor ska ha möjlighet att må bra.

Hade jag varit expert på sociala och digitala medier hade det nog gått ganska bra för mig just nu (och faktum är att jag jobbar med sociala medier på ett företag) . Men det är psykologi och välmående som fångat min passion.

twingly