Nu har jag snart jobbat på halvtid som marknadsassistent i två månader. Det är en rolig utmaning med många varierande arbetsuppgifter. Jag sköter uppdateringar av hemsidan, skriver rapporter, skriver pressmeddelanden och ansvarar för sociala medier. Min förhoppning är att skapa en bred digital profil som har alla möjligheter att marknadsföra företaget på bästa sätt.

Det ingenting jag är utbildad i. I gymnasiet studerade jag visserligen marknadsföring några lektioner under det som kallades det samhällsekonomiska programmet med ekonomisk inriktning. Men min akademiska bakgrund inom marknadsföring och pr är lika med noll.

Men jag tycker inte det är några konstigheter. Det behövs en strategi, det behövs idéer. Så behövs det någon som utför idéerna. Samtliga av dessa moment gillar jag. Jag är en strateg, trots min förvirrade läggning. Jag har en miljon idéer. Och jag har ganska allsidig kunskap när det gäller skriva, datorer och hur människor fungerar.

Olika typer av jobb kräver olika typer av egenskaper. Vissa typer av jobb kräver uthållighet, att man orkar prestera på topp hela tiden, ofta i sociala sammanhang. Det saknar jag nog lite. Mina rutiner dippar lite då och då när det blir för mycket ensidigt arbete. Då tröttnar jag. Andra typer av jobb kräver att man lär sig uppgifter snabbt. Det gillar jag. Att sätta sig in i hur något fungerar och försöka utveckla det.

Sedan finns ju det där som kallas för ”spetskompetens”. Det man har unikt, som andra kollegor saknar. Jag har ingen särskild spetskompetens, förutom kanske sociala medier som jag ganska väl insatt i. Min ”riktiga” kompetens ligger inom fältet psykologi. Närmare bestämt välmående och utvärdering av förebyggande program.

Men jag trivs med livet som marknadsassistent. Och framförallt på företaget Custice som jag jobbar åt. Jag åker till Sandviken, där kontoret ligger, två gånger i månaden. Resten jobbar jag hemifrån. Det funkar bra.

Jag skulle vilja påstå att jag mår bättre än vad jag någonsin kan minnas. Men jag kommer fortsätta med att försöka utvecklas. Närmaste målet är att arbeta heltid.