Igår hade jag min första föreläsning på ABF i Örebro, om vad välmående är. Det kom 15 personer och tittade, vilket jag är glad och nöjd över. Jag var inte särskilt nervös och kom ganska snabbt in i rytmen.

Att föreläsa är en konstform som är svår att bemästra. Det gäller att ha något unikt att säga, samt att säga det på ett engagerande sätt. Samtidigt ska man komma ihåg så mycket som möjligt utantill. Men det är riktigt kul faktiskt! Och att stå inför andra känns som en vinst varje gång eftersom det tidigare har varit en av mina största rädslor.

Besökarna verkade nöjda också!

Kortfattat handlade föreläsningen om välmående, hur man kan definiera välmående, vad forskningen säger om välmående och hur vi behöver arbeta främjande med välmående i framtiden, som individer och samhälle.

Nu ska jag försöka få till min andra föreläsning.

IMG_8455

IMG_8461

IMG_8469