Natten till fredagen den 12:e augusti hade jag en dröm… Jag drömde om Twitter och trender eftersom ”min” tagg #appmiljonär hade trendat dagen innan, vilket resulterade i två biobiljetter från Telia.

Drömmen handlade om en ny tagg: #pagrotskycitat. Drömmen gick ut på att byta ut ord i citat mot Leif Pagrotsky. När jag vaknade tänkte jag på drömmen och skrattade lite. Namnet ”Leif Pagrotsky” har nämligen en oerhörd kraft politiskt, kulturellt och inte minst komiskt. Leif Pagrotsky är en legend som alltid vågar bjuda på sig själv. Därför beslöt jag mig för att följa drömmen och skriva några citat med taggen #pagrotskycitat.

”Kasta inte Leif Pagrotsky i glashus”

”Många är kallade, men få är Leif Pagrotsky”

Ganska snabbt tog taggen fart. Många hade samma humor som mig och citerade:

”Ett litet steg för människan, ett stort steg för Leif Pagrotsky”

”Leif Pagrotsky, I am your father”

Jag vek mig av skratt och såg förtjust att #pagrotskycitat trendade i på Twitter på ett par timmar. Den trenden sitter i idag, dagen efter.

Snart har taggen säkert gjort sitt. Men jag vill tacka Leif Pagrotsky (som svarade ”Nej, inte alls!” på frågan om han tog illa upp av taggen) för sin förmåga att bjuda på sig själv. Det är en vacker egenskap, som fler borde anamma.

För er som vill ha mer av Leif Pagrotsky finns följande krönika av Alex Schulman.

Samt denna video från Daily Show.