Jag har tänkt börja blogga på allvar igen. Det innebär att jag ska skriva runt tre inlägg om dagen, istället för ett i veckan. Nu funderar jag på hur jag ska profilera mig själv och min blogg?

Min gamla blogg http://www.psykologiblogg.se började som en personlig blogg, som senare övergick till en underhållningsblogg, som sedan blev en blogg om psykologi. Extremt spretig, men ändå ganska framgångsrik. Ett tag var jag Örebros största bloggare med ca 10.000 besökare i veckan. Men jag tröttnade och ville göra någonting nytt.

Det blev den här hemsidan, som är en kombination av en blogg och hemsida. Visserligen bloggar jag, men syftet är också att lägga upp material som kan profilera mig och hjälpa min framtida karriär som författare och forskare. Till en början tänkte jag grandiost. På engelska. Alla ska kunna läsa. Men jag borde tänka mer realistiskt. Om någon vill läsa om mig, så är det förmodligen personer som främst läser svenska texter. Jag är ju trots allt inte någon internationell profil. Nej, jag är ingen svensk profil heller, men sannolikheten att marknadsföra mig i Sverige är större än internationellt.

Hursomhelst, jag ser ofta på världen som tragikomisk och kommer därför ha en tragikomisk bloggstil. Jag kommer blogga om aktuella händelser, politik, film, nöje, personliga händelser och annat smått och gott. Precis som jag gjort förut, med andra ord. Jag kommer framstå som spretig, utan något särskilt innehåll. Men en röd tråd ska det finnas i bloggen: ”vägen till författare och forskare”. För det är min dröm och det jag ska kämpa för. Ja, det blir bloggens nya tagline. Hoppas du vill följa mitt lilla äventyr och ta del av mitt huvud.