IMG-212793980

Jag gick runt inne på Willys och köpte mat till att laga pannbiff med potatismos. Lite bea-sås skulle vara gott till det? För att piffa till. Tänkte jag. Fick syn på Lallerstedt, men var lite snål för stunden och köpte Garants bea-sås. Tänkte att det säkert smakar ganska lika.

Lagade till min pannbiff och mos på ett ganska mediokert sätt. Är ju ingen kock direkt. Serverade med brysselkål stekta i mycket smör, salt och vitlökspeppar. Och en klick bea. Mums!

Men bea-såsen förstörde min kulinariska upplevelse. Den smakade konstigt. För mycket ättika? För söt? För lite smör? Jag vet inte, men något var allvarligt fel. Som tur är kunde jag lämna det mesta av klicken. Men man vill ju inte gärna slänga bea-sås. Min fantasi om att lyxa till rätten gick upp i rök. Mitt betyg blir låga 23 av 100.

Först kom besvikelsen, sedan ilskan. Hur kan Garant släppa igenom ett sånt här uselt recept som helt uppenbart smakar dåligt? Gör man inte smakprov? Finns det inga kulinariska skyddsnät?

Nu kräver jag 2 saker.

1. Kompensation (20 kronor för maten + 19.90 som bea-såsen kostade) för att min måltid blev förstörd.

2. Ett nytt recept! Skrota satsen och laga någonting nytt. Om det krävs, kan jag ställa upp som smakråd, men vem som helst med smaklökar borde kunna passa. Skriv också ”nytt recept!” på förpackningen så att folk vet att det är något annat än den gamla satsen de köper. För detta vore det också trevligt med lite kompensation (låt oss säga 6.000 kronor), eftersom det skulle innebära en stor ökning i försäljning för er, plus mycket bra PR om ni sköter det snyggt. Ja, jag förtjänar nästan mitt ansikte på burken i så fall för att ha räddat Sverige från det gamla receptet.

Med Vänlig Hälsning,

Mikael Glännström