Jag gick upp 05.30 efter att min fru stört sig på att den lilla lampan i mobilen blinkade orange. Idag skulle jag åka till Sandviken och besöka företaget Custice AB där jag numera jobbar.

Det var mitt första besök till Sandviken. Jag visste att Sandviken låg norrut och att universitetsvän Anna kommer därifrån. Mer visste jag inte. Det var en liten och lugn stad med ett känt bandylag och en storindustri som huserar ca 8000 arbetare. Mer än så vet jag i dagsläget inte. Det fanns två lunchställen att välja på, varav reklam för Clabbe prydde borden. Långsamt, men säkert, händer det saker i Sandviken!

Tågresan tog 2.20 h. Jag var halvt vid medvetande och halvt i sömn under hela resan. Det var skönt, men en list väsnades lite irriterande där jag satt på fönsterplats… På plats i Sandviken blev jag transporterad till och välkomnad bland nyfunna kollegor. Jag fick mig tilldelat ett fint kontor som jag till en början ska besöka hela två dagar i månaden! (resten av tiden arbetar jag hemifrån)

Mina arbetsuppgifter kommer bestå av att ansvara för sociala medier och skriva ihop sammanfattade pressreleaser. Det känns väldigt kreativt och spännande. Mitt mål (och det jag är anställd för..) är att marknadsföra Custice som varumärke och leverantör av extremt nyttiga tjänster, som jag ännu inte helt är insatt i.

Varför håller en person utbildad i psykologi på med sådana saker, kanske någon undrar? Jo, materialet (tjänsterna) jag kommer jobba med, påminner mycket om forskning. Det finns variabler och frågeställningar som ska sammanställas. Sånt tycker jag är kul. Sociala medier har jag självutvecklat någon sorts kompetens i, genom mitt datanörderi. Kreativa marknadsföringsidéer har jag överflöd av i min hjärna…

Efter en tid av arbetslöshet känns det oerhört bra att ha börjat arbeta. Jag trivs jättebra och det ska bli en spännande utmaning att växa med uppgifterna. En sak i taget. Ett steg i taget.