Jag visste ganska lite om järnladyn Margaret Thatcher. Det enda jag visste var att hon varit premiärminister i England och starkt bidrog till slutet på kalla kriget (?). Jag visste också att hon var konservativ. Riktigt konservativ.

The Iron Lady är ett porträtt av Margaret Thatcher. Om hur hon kom till makten och vilka värderingar hon hade. Filmen är till största delen sympatisk, även om det finns moment av hårdhet som får henne framstå som okänslig.

Rent politiskt finns det inte så mycket att säga. Hon tog kontroversiella beslut och jag har ingen aning om dessa beslut var bra eller dåliga. Jag är själv inte högerorienterad, så jag har svårt att förstå vissa beslut. Annars läggs hennes ideal fram väldigt empatiskt. För empatiskt menar vissa kritiker som inte gillar filmen.

Själv tycker jag den är ok. Meryl Streep är fantastisk och hon fick också en Oscar för rollen. Intressant, men ganska neutral film.

Betyg: 67 av 100