Det är dags att skriva masteruppsats. På två månader ska en text på ca 30 sidor av vetenskaplig kvalité skrivas. Det är inte särskilt svårt eller jobbigt, men inte heller det roligaste jag vet. Det är betydligt roligare att komma på idéer och utföra experiment, men jag antar att uppsatser och vetenskapliga artiklar måste skrivas för att dokumentera det hela.

Jag har dock lätt för att skriva, tack gode Gud. Jag behöver sällan titta i böcker eller artiklar för att komma på vad jag ska skriva, tack gode Gud. Med andra ord brukar det flyta på ganska bra.

Tanken är att den här uppsatsen ska bli tillräckligt bra för att kunna publiceras i en vetenskaplig tidskrift. Det är dock inget mål… jag vill bara skriva en så bra uppsats som möjligt.

Denna gång ska jag skriva ”litterature review” (vet inte vad det heter på svenska…) vilket innebär att jag kommer att sammanställa olika artiklar och teorier för att argumentera för min egen sakfråga, nämligen att förebyggande program bör utvärderas med hjälp av positiva, multidimensionella skalor för se om livskvalite, välmående och funktionalitet har höjts av programmet.

Kul va?

I övrigt är det ganska lugnt i mitt liv…

Jag spelar kval i innebandy, vilket innebär ett par matcher i veckan! Jag och fästmön letar ny lägenhet. Jag planerar lite smått vad som komma skall till sommaren, när mina studier är färdiga.

Det är lugnet före stormen.