Igår var en dålig dag. Ibland blir jag deppig över min situation som arbetslös och över min bristande disciplin och arbetslivserfarenhet. Jag får inte ångest, men jag blir passiv och rastlös. I dessa lägen försöker jag antingen fördriva tiden eller göra någonting konstruktivt. Tankarna brukar flöda och jag hoppar snabbt från projekt till projekt. Lite som mitt liv i allmänhet alltså.

Igår satte jag på en dokumentär om apor, ”Chimpanzee” heter den. En kvart in i filmen är det en apunge som försöker knäcka en nöt. Det hela är mycket komiskt.

Jag får en bild i huvudet att det vore kul om det fanns en GIF bild (animerad bild) på detta spektakel med texten ”crack that nut!”. Dock har jag ingen aning om hur man gör en GIF bild.

Jag började surfa runt och hittade en guide på hur man gör en GIF bild, började trixa lite och fick efter ett par timmar fram ett hyfsat resultat som kan skådas ovan.

Så är mitt liv. Jag får idéer och överger snabbt det jag påbörjat för att utföra den nya idén. Det kanske är något fel med min hjärna, men då och då leder till väldigt spännande idéer som faktiskt kan bli riktigt bra, när de väl slutförs. Nu säger jag inte att så blev fallet just DENNA gång med apan som knäcker en nöt, men förr eller senare hittar man en balans bland alla idéer och kan slutföra dom i lugn och ro. Förhoppningsvis utan stressen att vara arbetslös.

(Min fru gillar inte att jag får så många omogna idéer. Hon kommer inte gilla apbilden ovan. Omoget och slöseri med tid, menar hon.)