karriär1

Jag älskar att planera saker. Inte för att de blir mer gjorda då. Men bara för att stilla mitt sinne en aning. När jag lägger tankar på hög blir det svårare och svårare att tänka. Då kan planering underlätta.

Senaste veckan har varit en typisk sådan vecka. Många tankar, men lite har blivit gjort. Människor är annorlunda. Vissa gillar att fly sina tankar genom att tänka på så mycket som möjligt. Själv söker jag stillhet. En tanke i taget.

Tidigare har jag presenterat mitt personliga varumärke: att alla ska ha möjlighet att må bra. Nu funderar jag på en karriär kring det som är min kärna och passion i livet, välmående.

Och jag har haft många karriärplaner. Herregud. Men aldrig haft förutsättningarna att lyckas. Nu ser det lite annorlunda ut. Ingenting skrämmer mig.

Det är framförallt fem karriärinriktningar jag funderar på:

  • Arbetaren
  • Föreläsaren
  • Författaren
  • Företagaren
  • Forskaren

De fyra F:en och ett A. Synd, kunde blivit nåt där. Synonym till arbetare på F?

Nu måste jag gå på teater och se ”Hamlet” med fru Emma. Men jag återkommer om dessa olika inriktningar och roller. För jag har provat på alla i olika utsträckningar.