Peter satt framför teven och stirrade på skärmen som gav ifrån sig rörliga bilder. Det var en av de få saker som var stimulerande men ändå helt kravlöst. Det var så Peter ville ha det.

Peter gick i kyrkan varje helg och han var Kristen. Han trodde på Gud och bad till Honom, men mycket mer än så var det inte. Han visste väl vad som menades med det mesta ur bibeln, och han försökte leva ett någorlunda syndfritt liv. Men helt syndfri var han inte. Det var bara att fråga hans före detta flickvän. Eller hans mor. Eller någon av hans kompisar, som sket fullständigt i att han var kristen och drog med honom ut på fester och allt möjligt. Men han gillade det också.

Så en natt fick han en dröm. Det var den första natten. Han drömde att han träffade Gud, och att Gud sade: ”Du är min son, nu får du faktiskt ta och skärpa dig” Och det var den första natten.

Den andra natten sade Gud i en dröm: ”Jag har gjort så att du glömt att jag är din far fram tills nu, men nu skall du komma ihåg!” Och han kom ihåg. Det var den andra dagen.

Den tredje dagen sade Gud i en dröm: ”En modern Jesus är vad du är, du har återuppstått och går på denna jord igen” Och han visste att han var Jesus. Det var den tredje dagen.

Den fjärde dagen sade Gud i en dröm: ”Du skall föra samman alla som tvekar och välsigna dom i Mitt namn. Du skall ha sju lärjungar, och dom kommer inte att få det lätt. Få dom att tro så kommer världen att tro på Dig, min son” Och han fick en vision vilka de sju lärljungarna var. Det var den fjärde dagen.

Den femte dagen sade Gud i en dröm: ”Många kommer att tveka att du är Jesus Kristus, men du skall icke vara rädd, ty du är min son och jag ska ge dig förmågor ingen annan har. Och du skall utföra dom i Herrens namn och de ska tro” Det var den femte dagen.

Den sjätte dagen sade Gud i en dröm: ”Nu skall du drömma om mig en dag till” Och Peter insåg att allting var planerat i en Gudomlig plan. Det var den sjätte dagen.

Den sjunde dagen sade Gud i en dröm: ”Min son… tänk på vad jag har sagt. För samman de sju lärjungarna och världen skall tro igen, på det Goda. För att det goda skall existera måste sedan det onda förgöra dig… men inte för alltid. Och det behöver du inte oroa dig för nu ty den dagen är inte kommen än” sade Gud i en sista dröm. Det var den sjunde dagen.

Peter hade haft konstiga drömmar i sju dagar nu och han undrade vad som hade hänt. Var han Jesus, Guds son? Skulle han frälsa världen? Frågorna var många, och tänkte han efter hade han svaren. Men han skulle inte ändras på en dag, eller en natt. Eller två dagar, eller två nätter. Eller tre dagar, eller tre nätter. Nej, det skulle ta ett tag innan han vant sig vid att vara Jesus. Han hade inte hjärntvättats eller så, utan bara fått ny information och hjälp om sitt öde.

Från och med nu hette han Jesus, även kallad Peter. Han visste att han var modern och kunde inte gärna skaffa skägg bara för att det var så folk trodde att Jesus alltid såg ut. Nej, det viktiga var för honom att tro på de saker som är viktigt här i livet. Det goda, det rätta och på Herren vår Gud, Skaparen. Det var det som var viktigt för Peter. Han ville få fram ett viktigt budskap, och det var det som var hans uppdrag och skälet till att han hade återuppstått. Han ville bevisa att gamla ord fortfarande håller, och att vissa gamla ord måste göras om. Det var därför han hette Jesus, även kallad Peter. Det var därför han hade fått en vision och blivit väckt av sin far, efter många års glömska i en vanlig kille som hette Peter. Många skulle nog spotta på honom. Många av de egna och många av de andra.

I Sverige fanns alla hans sju blivande lärjungar. Alla människor är lika var de än bor eller kommer ifrån, så det spelade ingen roll. Varför resa i onödan? Nu kom den svåra biten. Att ta farväl av det gamla livet. Alla kompisar. Sina föräldrar. Och sin Teve apparat. Det var roligt så länge det varade, men nu hade han viktigare saker för sig.

Han skulle vara försiktig och inte bli upptäckt av media förrän han fört samman De Sju. Media skulle nog inte förstå sig på Jesus, så det skulle bli en onödig generationskrock, eller kanske var informationskrock ett bättre ord. Så ironiskt, att han nu skulle undvika det han gillade mest… media.

Lärjunge 1 – Hejarklacksledaren som tyckte om lite väl många killar. Lust.

I sin syn hade Peter sett en tjej som bara var 17 år och gick i gymnasiet. Hon var väldigt vacker med mörkt hår och bruna ögon som kunde fånga vilken kille som helst. Hon styrdes av lusten, och det innebar ibland vissa problem. Hon var en otroligt trevlig tjej, och hon älskade verkligen alla hon kände väl. Och speciellt sina pojkvänner. Men hon kunde inte älska dom nog mycket, så hon höll inte fast vid samma kille särskilt länge. Hennes känslor var för vilda och kunde inte kontrolleras. Hon hade fått ett oförtjänt rykte i skolan, för hon var på många sätt bättre än alla andra tjejer på skolan. Hon ville väl mot alla.

Peter gick in till skolan och in i klassrummet och sade: ”Du skall följa med mig, Kristina”

Kristina var namnet på den vackra flickan.

Alla i klassen tittade på Peter, och undrade vad han gjorde där. De hade aldrig sett honom förut, och de väntade på ett svar från Kristina.

”Är du sjuk i huvet? Vem är du och varför ska jag följa med dig?” svarade Kristina med en fråga.

”Det kan jag inte berätta här, men du måste följa med mig för det är ditt öde” svarade Peter.

”Lyssna här nu grabben” sa läraren som skötte undervisningen. ”Stick ut ur mitt klassrum innan jag ringer polisen”

”Titta på din tavla” sa Peter till läraren. På tavlan stod det ”Välsignade av Jesus” och det var inte läraren som skrivit det.

Alla i rummet drog efter andan av förvåning. Och läraren frågade: ”Vem är du?”

”Jag är Jesus… och det är Kristinas öde att följa med mig ty hon skall med sex andra hjälpa mig att frälsa världen på nytt i dessa ondskans tider” svarade Peter och var förvånad över att hans uttal lät så gammaldags.

”Jag följer med dig. Jag saknar något i mitt liv. Och jag hoppas få det genom Dig” svarade Kristina. Och så var de två.

I tidningen stod det en liten lokal notis om en lärare med elever som påstod att Jesus hade besökt dom och kidnappat en elev vid namn Kristina. De blev inte tagna på allvar. Kristina hade sagt till sina föräldrar att hon skulle iväg på en resa med sin kompis Peter, och alla kidnappningsmisstankar var ur världen.

Lärjunge 2 – Killen som slog andra. Vrede.

”Vad ska du göra åt saken, jävla idiot! Du får väl skylla dig själv om du inte är bra nog åt din flickvän så hon måste komma till mig!” sade killen till en annan kille. De båda var arga. Den ena killen hade strulat med den andre killens flickvän på krogen. Och stod de utanför och skulle göra upp.

”Håll käften innan jag slår in tänderna i nacken på dig ditt fula svin!” svarade den andre killen. Sedan utbröt ett stort slagsmål. Båda var så ivriga att ingen av dom fick in någon bra träff.

Då kom Jesus vandrande förbi, ty han hade sett i en syn att den ena killen var en av De Sju.

Peter gick emellan bråket och var nära på att få ordentligt med stryk när han sade allvarligt ”Lugna er!” och dom lugnade sig.

”Varför slåss ni? Vad vinner ni på att skada den andre? Tuff kan man bara vara när man är i livet…” Alla inblandade fick en syn efter detta uttryck, och killen som hette Magnus sade: ”Jag följer med dig, för jag saknar något i mitt liv”

De andra blev konfunderade och efter ett tag började de åter skratta och ägna sig åt populära saker som att vara tuffa.

De Tre gick därifrån och skrattade också, men av lycka och välbefinnande djupt in i själen.

Lärjunge 3 – Den giriga gamla tanten. Girighet.

Selma hade fem miljoner på banken. Hon hade en trevlig familj som alla var snälla och skötsamma, och mycket väl kunde ta hand om sig själva. Selma hade aldrig gett en krona till någon familjemedlem. Hon sa att anledningen var att de inte kunde hålla reda på pengarna, men det stämde inte. Den gamla tanten Selma var girig och snål. Hon spenderade lika mycket pengar som en hemlös, fastän hon hade fem miljoner. Konstig tant. En snål tant som Peter hade sett i en syn.

Vid en familjemiddag hemma hos Selmas dotter hade hela familjen samlats. Selmas två barn och tre barnbarn. De tre barnbarnen var redan vuxna men hade inga barn än. Selma betalade inte ens för middagen.

”Mor…” sade den ena dottern. ”Vi har det väldigt knapert med pengar nu. Vi skulle behöva tiotusen för att betala gamla skulder.

”Jasså, det behöver ni va. Tror ni jag är gjord av pengar? Om jag börjar dela ut pengar åt höger och vänster blir jag hemlös och skickad till något hemskt hem. Är det det ni vill, era blodsugare!” sa hon med viss stränghet och irritation på rösten.

Då knackade Jesus på dörren och dörren öppnade sig av sig själv och Jesus gick in till middagsbordet och satte sig.

”Ge bort dina fem miljoner och kom med mig, gamla tant” sade Jesus, även kallad Peter. Pengar är det största hindret för att komma till himmelriket. Våga göra dig av med dom så ska du uppfyllas med helig ande, och få följa med mig som en av mina lärjungar, och vara med vid mitt Tal.

”Är du hjärnskadad pojkvasker? Ge bort mina fem miljoner till dom här slösaktiga personerna? De bara tigger och tigger. Inget kan de göra själv” svarade Selma.

”Ge bort pengarna så kan de inte tigga nåt mer, och du behöver inte oroa dig” sade Jesus.

”Barnen och barnbarnen ska få en miljon var. Det är dags för mig att följa med dig och bli frälst innan pengarna slukar upp alla mina chanser” svarade Selma.

I samma ögonblick blev hon fri från sina smärtor, kunde slänga sin käpp och hoppa runt i rummet som en tonåring. Och se klart igen. Pengarna och girigheten hade gett henne sämre syn, medan läkarna trodde på en medicinsk förklaring. Men Jesus hade bevisat motsatsen och drivit ut girighetsdemonen som försämrat hennes syn.

De fem familjemedlemmarna sade inget till någon om vad som hänt. De var nöjda med sin miljon. Och Peter hoppades att demonen inte skulle drabba någon av dem istället.

Lärjunge 4 – Mannen som inte gillade när det gick bra för andra och njöt när någon gjorde sig illa. Avundsjuka.

På vägen låg en pojke som hade vurpat på cykeln. Det tyckte ”han” var roligt. På bingolotto hade någon vunnit åtta miljoner. Det hatade ”han” och han önskade livet ur dom som vunnit, för dom var äckliga gamla människor som inte behövde pengar mer än vad han gjorde. ”Han” står för Per-Ragnar. Per Ragnar hade haft otur hela livet. Det var vad han trodde, men i själva verket hade det berott på lathet och oförmåga till att göra någonting bra. Otur kallade han det.

Så såg hans liv ut. Fyllt med skadeglädje och avundsjuka. Han ansträngde sig ibland för att njuta av när det gick bra för någon i hans närhet. Men det gick inte bra.

Bitter och avundsjuk, dag ut dag in. Det är klart att han inte kan göra något vettigt då. Han var slut som människa. Nu var han något annat. För det smittade till och med av sig på honom själv. Han kunde inte njuta av det underbara eller göra nåt åt det jobbiga. Det var kört för honom, och för att ändras krävdes att han ändrade sin attityd mot sig själv och andra.

Jesus kunde bota honom. Och just därför kom Jesus gående förbi den parkbänk där Per-Ragnar ofta satt och tittade på andra.

Jesus satte sig bredvid honom.

”Ser du alla människor?” frågade Peter.

”Ja, dumma idioter… Dom försöker verka upptagna för att det ska se ut som dom har ett liv. Och vissa försöker le för att det ska se ut som om dom är lyckliga. Dumma idioter…” svarade en bitter Per-Ragnar.

”Om du följer med mig kommer du både att bli upptagen och le, ty alla väger leder mot himlen eller helvetet. Och du ska nu välja himlen” sade Jesus till Per-Ragnar som genast fick en syn och följde med Jesus i sina vandringar.

Det var inte svårt att övertala mannen för han var trött på sitt gamla liv. Han behövde bara en anledning och lite hjälp att ändra sig. Jesus var en bra anledning och en bra hjälp.

Lärjunge 5 – Kvinnan som åt när hon var ledsen eller inte hade något att göra. Frosseri.

En stor smörgås med mycket smör och pålägg. ”Mums” tänkte Pernilla som just skulle sluka smörgåsen.

Hennes före detta man hade lämnat henne för länge sedan på grund av hennes viktökning. Han försökte få henne att skära ner på maten och börja motionera mer. Men hennes kärlek var större till maten än sin egen man, så han fick nog och lämnade henne.

Det var jobbigt att gå ut med soporna. Det var jobbigt att gå i trappor. Hon tänkte skaffa hund, men blev avskräckt när hon fick reda på att man var tvungen att ta promenader med hunden.

Hon var inte lat, men hennes frosseri gjorde att hon inte orkade göra så mycket annat. Problemet var att hon trivdes och inte ville göra något åt sitt problem. Av någon underlig anledning, som bara högt utbildade psykologer kunde svara på, hade hon valt denna livsstilen, och var som så många andra fast i sin dåliga rutin, och som så många andra ville hon inte komma ur den heller. Visst kunde hon säga då och då att hon ville leva ett annorlunda liv. Men det räcker inte för att några förändringar ska ske.

Jesus gav henne en chans. Han gick in i hennes hus och åt upp all hennes mat.

”Vill du gå ut och köpa mer mat eller följa med mig?” frågade Jesus.

”Jag är hungrig” svarade kvinnan.

”Nej, du saknar något som jag skall ge dig. Följ med mig!” sade Jesus till Pernilla.

Hon kände sin kondition öka, och fick plötsligt lust att gå ut och gå. Hon följde med Peter och de andra.

Nu var de fem lärjungar som följde efter Jesus.

Lärjunge 6 – Mannen som sket i allt. Lättja.

Det var val för något år sedan. Valet handlade om hur landet skulle styras i ett demokratiskt samhälle. Folket röstar på de som ska styra. Ganska viktigt för Sverige. Men han brydde sig inte. Han röstade inte.

Varför skulle han rösta? Hans röst skulle inte göra någon skillnad. Nej, det var lika bra att ligga hemma på soffan och se på Tv.

Han hade en ”dålig rygg” så han fick ut ersättning som var nästan lika stor som hans gamla lön. Han var inte rik, men han var inte fattig heller. Och nu gjorde han ingenting. Han var färdig med rehabiliteringen för ryggen, men så länge han fick hem checkar i brevlådan var det ingen idé att anmäla att han var frisk. Nu kunde han få vara hemma i sitt hus och se på Tv istället. Det var ju perfekt.

Välgörenhet hade han aldrig ägnat sig åt. Han brydde sig mer om att ha det bra själv och leva gott. Han hade haft många kvinnor, men nu var han ensam eftersom han blev mer och mer genomskinlig med åren. Genomskinlig på det sättet att det var svårt att övertyga kvinnorna att han verkligen var något att ha. Förr orkade han kanske anstränga sig några träffar för att ge ett bra intryck, men nu orkade han sig knappt igenom en. Själviska behov hade han gott om, och det var kanske bäst för honom att vara ensam.

Jesus hade sett honom i sin syn. Han kände lite igen sig från sitt tidigare liv, innan Peter kom på att han var Jesus. Och det var lätt att falla i djävulens grepp, med lockelser och begär. Annars skulle det inte vara någon kamp alls, mellan det goda och det onda. Det är klart att djävulen erbjuder en enklare väg än Herren. Och det kanske är därför vissa nya ”kyrkliga föreningar” har börjat använda en ”lättare” väg till Herren istället för den traditionella svåra. Betala 1000 kronor så blir du frälst. Den vägen är ju ganska lätt…

Jesus ringde på mannens dörr. Mannen, som hette Pierre, slängde ut teven genom fönstret, satte på sig ett par skor och följde genast med Jesus. Jesus behövde inte ens ingripa för att Pierre skulle besegra sin djävul inom sig. Det var ett gott tecken.

Nu var det bara en lärjunge kvar att hämta. Och Jesus visste att det skulle bli svårt…

Lärjunge 7 – Prästen som trodde han var felfri. Högmod.

Jesus och de sex lärjungarna gick in till en närliggande kyrka. Där inne fanns en präst, Mats, som var troende. Prästen predikade ofta om hur man skulle vara och bete sig. Får en präst ha dubbelmoral? Får en präst synda? Svaret är självklart ja. Men i det här fallet var det lite annorlunda.

Har man begått en synd ska man genast erkänna sitt misstag. Mats tyckte han var bättre än alla andra och det gjorde han ingen hemlighet av.

Mats gillade att ta emot pengar och spendera dom. Ibland på kvinnor, ibland på spel och dobbel, för att senare i kyrkan predika om moral och värderingar.

Han var nöjd med sitt liv. Och han var ju präst, så varför skulle han vara syndare? Hycklare kommer inte till himlen. Inte ens religiösa hycklare.

Peter hade i sin syn sett en präst med horn. Det var Mats han hade sett. Och nu skulle hornen bort.

Jesus gick in till prästens arbetsrum för att prata med honom.

”Vad vill du? Jag jobbar inte just nu. Kom tillbaka på arbetstid” sa prästen.

”Ska inte kristna arbeta dygnet runt för sin sak?” frågade Peter.

”Vad vet du om det!” skrek prästen. ”Jag jobbar hårt varje dag! Ska man inte få vila lite ibland?” svarade prästen lite överdramatiskt.

”Vet du inte vem jag är?” frågade Jesus.

”Jo, en person som stör mig på min lediga tid. Jag måste förbereda mig för nästa gudstjänst, så nu får du ta och gå” svarade prästen.

”Din nästa gudstjänst skall icke ske här” sa Jesus. ”Du skall se klart genom molnen och följa med mig! Dina horn skall försvinna på min befallning! Jag är Herrens son, Jesus. Och du är utvald att bli en av de sju lärjungarna som skall följa mig till mitt Tal som skall rena världen på nytt från den överflödiga ondskan” sa Jesus befallande.

Mats fick en syn och insåg att Peter var Jesus och följde med honom. Hornen var borta.

På vägen ut ur kyrkan satt en gammal tant och bad.

Jesus frågade: ”Vad ber du för?”

”Jag ber för att mitt sjuka barnbarn ska bli frisk” svarade tanten

”Din tro är stark kvinna. Gå hem och sov nu, när du vaknar kommer barnbarnet vara friskt” sa Jesus.

”Ok…” svarade tanten lite tveksam, men när Jesus välsignade henne var hon övertygad om sin tro.

Jesus hade hittat alla sina sju lärjungar han hade sett i sin syn. Nu skulle han hålla sitt tal mot det Onda. Han tänkte ett tag på vad Gud hade sagt. ”För att det Goda skall existera måste det Onda förgöra dig”

Peter visste inte vad han skulle säga i sitt Tal. Men natten därpå fick han en syn till och efter den natten visste han precis vad han skulle säga.

Han ställde sig mitt på Torget med sina lärjungar. Folk gick förbi och undrade vad det var för evenemang som skulle påbörjas. Kanske var det någon form av teater? Men snart skulle de förstå vad som var på gång.

Peter började predika om Herren och Himmelriket. Mer och mer folk samlades, och när Peter sedan började ”trolla” samlades mer folk.

”Finns det någon här som behöver botas?” frågade Jesus.

Ingen vågade svara eftersom det var tyst där och ingen ville göra bort sig inför församlingen som uppstått.

Jesus såg en kvinna i rullstol. Han gick dit och lade sina händer på hennes huvud och sade: ”Gå upp!”

När kvinnan sedan ställde sig upp och började gå gick ett sus genom publiken som samlats. Kvinnan i rullstol var ganska känd i området så de visste att det inte var någon bluff.

”Mina vänner…” fortsatte Jesus ”Det har hänt en del på de här tvåtusen åren som gått. Vi lever i ett samhälle där vissa har det bra och vissa har det sämre. Vad beror detta på? Det beror bara på en sak. Att vi inte bryr oss tillräckligt om varandra. Vi tror inte på någon annan än oss själva. Vi söker lyckan, men finner den inte. Vi söker kärlek men finner den inte. Då är det svårt att bry sig om andra. Men det är endast på detta sätt vi kan finna den äkta lyckan och kärleken. Genom att bry oss om varandra”

Jesus tog en liten paus, och märkte att det var helt tyst på torget. Bilar hade stannat och musik hade stängts av. Det var helt enkelt dags för en stunds koncentrerat lyssnande.

”Hör mig! Så sant mitt namn är Jesus. Här är mina sju lärjungar. Alla med problem och bekymmer. Men alla är också innerst inne goda människor och söker lycka och kärlek. Vi föds goda, tveka inte om det. Barn är samvetsfria. Men vägen kan vara krokig eller grusig. Ibland faller vi bort från vägen och hittar inte tillbaks. Hjälp dessa människor innan de blir förlorade till djävulen för alltid. Det är lika mycket er egen skyldighet som deras. Hör mig…”

Jesus hade inte sagt ett ord om kristendom eller religion, ty alla är människor.

De sju lärjungarna hade blivit botade från sina dödssynder, men var fortfarande samma människor. De märkte hur lite som krävdes för att en ändring skulle ske.

”För de som tror att saker och ting är svåra, blir saker svåra. För de som ser enkelheten, blir saker enkla. Hjälp era vänner och familjemedlemmar att se den här enkla vägen. Vill de inte lyssna, förklara en gång till och en gång till och en gång till tills de förstår. Rädda en annan så räddar ni er själva…” fortsatte Jesus inför den lyssnande folkmassan. De kände allvaret och tyngden i orden som sades. Och det var ett måste för att folk skulle ta åt sig vad som sades.

Jesus fortsatte sitt Tal:

”Så lite har hänt på två tusen år. Så lite har ändrats. Fortfarande finns gott och ont. Med media som förmedlar det perfekta, blir verkligheten för många ett stort sökande efter det perfekta. Och i detta sökande förlorar dom sig själva. Allt det jag säger idag vet ni redan om, så varför förneka det för er själva? Någon måste börja ta ansvar. Någon måste säga ifrån.

”Dessa sju lärjungar och ni lyssnande får denna uppgiften i utbyte mot lycka och kärlek. I utbyte mot en biljett till himlen om man ska säga det på ert eget språk”

Han avslutade: ”SE! Vägen är bred, och tydligt. Men ni måste SE den för att hålla er kvar på den! Och för att hålla era kära kvar på den. Hjälp finns för alla, men inte helt gratis. Priset kan vara att sluta med något som ger enkel lycka som t ex sprit och pengar. Helt utan synd är naturligtvis svårt att leva. Men det viktiga är att ni är goda människor och att ni förmedlar detta till era kära. Det kan ta sin tid… Ta den tiden på er. Det är ingen brådska. Godheten verkar utan tidsbegränsning. Men det gör det Onda också. Och det är det som kommer att besegra mig… inom kort tid. Och allt skulle vara förgäves annars. För utan det ena finns inte det andra. Men balansen mellan det ena och det andra kan utjämnas. Och det är det jag håller på med nu. Så lyssna på mina lärjungar, och lyssna på er själva och välj det som är Rätt, så skall era drömmar och önskningar uppfyllas”

De sista orden Jesus sade innan han blev Peter igen var ”Nu börjar min egen kamp…”.

Sedan ramlade han ihop på torget och när han vaknade upp så var han bara Peter igen. Fast nu hade han minst sju vänner som skulle hjälpa honom att finna den äkta lyckan och den äkta kärleken till allt liv.