Torsdagen som blev en söndag. Dagen har varit ganska händelsefattig fram till kvällen, då jag bjöd min fru på indisk mat och bio (en sen födelsedagspresent). Vi såg Breaking Dawn, den näst sista Twilight filmen. Efter en timmes utdraget bröllop och smekmånad började det äntligen hända grejjer. Sista halvtimmen var väldigt känslosam faktiskt. Jag gillar fantasy och står därför ut med det romantiska temat i filmen. För övrigt tillhör jag TEAM JACOB!

Nu väntar en lång natt eftersom jag planerar att se JVM finalen som börjar kl. 02.00!

Det jag faktiskt gjort under dagen är att fundera på skolan och skolpolitiken. Istället för att rabbla upp allt, så kommer jag skriva mer om det här. I grunden tycker jag dock att alla ska garanteras bra och likvärdig utbildning, samt att skolan ska eftersträva integration mellan olika socioekonomiska grupper. För mycket privatisering urholkar dessa mål. Men en statligt styrd skola garanterar inte bra kvalite på utbildningen heller. Det krävs en hel del för att få en bättre skola. Framtidsvisioner är en bra början.

Nåt annat jag brinner starkt för är att elevers välmående ska mätas (kvantitativt och anonymt) och att förebygga psykisk och fysisk ohälsa med evidensbaserade metoder som kontinuerligt utvärderas. Dagens politiker pratar mest om att försöka uppnå betygskriterier så att alltför många inte lämnar skolan med underkända betyg… Det behövs mer ambition i skolpolitiken än så.

Nog om politik nu. Nu laddar vi för JVM-guld!

Dagens Välmåendepoäng: blogginlägg (2p), bio (3p), middag (2p), jobbat en timme (1p) = 8p

Dagens Humör: 71 av 100. Varit pigg och kreativ!

Dagens Produktivitet: 25 av 100. Mest arbetat inne i hjärnan idag..