Hej Dagboken,

Idag var resultatet i det första nomineringsvalet i Iowa, USA, klart. Det blev Ted Cruz som vann tätt före Donald Trump och Marco Rubio. Cruz är hyperkonservativ och står så långt ut till höger att skalan nästan inte räcker till. Populisten Trump lyckades inte få alla sina väljare ur soffan, men det ser betydligt ljusare ut i kommande delstater. Rubio, svärmorsdrömmen som är optimisten och liberalen i det republikanska sammanhanget (nu när Jeb Bush inte lyckats fånga amerikanernas intresse) är i allra högsta grad med i “racet”. Kanske kan det bli så att Cruz och Trump förgör varandra i blunders och uttalanden, och låter Rubio glida fram som det vettiga alternativet. Bäst för världen vore det definitivt. Rubio är också den som har störst chans mot demokraterna med sin mer liberala hållning.

För demokraterna blev det precis så spännande som det förutspåddes. Hillary Clinton knep segern med några tiondels procentenheter före Bernie Sanders som kommit igång ordentligt med sin kampanj. Sanders är förmodligen den förste socialisten att någonsin nå popularitet i det annars så socialismfientliga landet som alltid sett den röda faran runt hörnet. Bernie är tveklöst min favorit, men jag tror nog att Hillary tar hem det här och blir USA:s första kvinnliga president.

Jag tittade lite på CNN igår och slogs av hur proffsigt producerat valvakorna är, till skillnad mot Sverige. Det är fart och fläkt, state of the art grafik och insatta programledare. Önskar det kunde vara mer så i Sverige, istället för alla dessa soffor där det sitter folk och tycker.

Det small ordentligt i Karlstad idag. På min gamla skola Tingvallagymnasiet där jag sov mig igenom tre års ekonomistudier. Kraftig smäll och rökpelare, men inga spår om vad som har hänt. Mycket lurigt. Skönt att ingen skadades.

På det privata planet har det varit en seg dag idag. Emma har varit och härjat på konferens, och jag har varit till sjukhuset och gjort ett ultraljud på gallan. Mycket riktigt visade det sig att jag har gallsten, vilket jag redan visste till 99,9 procent. Nu väntar operation. Osäkert när. Jag har gallanfall (smärta under höger revben) flera gånger i veckan på kvällar och nätter. Smärtan är intensiv och värktabletter räcker inte långt. Krämpor. Livet är krämpor… Men det kan alltid vara värre!

Nästa onsdag blir det ett roligare ultraljud då foster/bebis ska kikas på. Vadslagning om kön sköts av Anders B.

Ha det bra allihopa. Sköt om er och varandra. Glöm inte bort att kultivera medkänsla, disciplin och rationalitet.

/Glänne