Ron Woodroof är stereotypen av en cowboy på 80-talet. Han har cowboyhatt. Han har mycket sex. Han går på rodeo. Han är rasist och hatar bögar. När han en dag hamnar på sjukhus pga yrkesrelaterad skada upptäcker läkarna att han har HIV. Rons värld faller samman och allt han står för börjar försvinna. Hans hälsa sviker. Hans vänner sviker. Till och med hans pålitliga stånd sviker. I jakten på överlevnad söker den driftige Ron alternativa vägar då sjukvården inte ger tillfredsställande resultat. Han tvingas ge sig in i en värld som för honom är helt främmande.

Dallas Buyers Club är en film i världsklass. Skådespelare som Matthew McConaughey och Jaret Leto har svält sig själva till absolut minimum. För detta har båda blivit nominerade till en Oscar 2014 där de enligt min åsikt har mycket stor chans att vinna. Filmen är också nominerad som bästa film.

Temat är historiskt intressant. Filmen utspelar sig i Dallas 1985 när HIV och AIDS precis brutit ut på allvar. Läkarvården arbetade febrilt med att hitta en lösning och de insjuknade arbetade lika hårt för att få mediciner och kunna leva en dräglig vardag.

På grund av fantastiskt skådespeleri blir varje scen dramatisk, tragisk, komisk eller underhållande.

Filmen har biopremiär i Sverige den 7:e mars 2014. Se den.

Betyg: A-