De senaste dagarna har jag haft det som brukar kallas för en “down” period. Jag har haft svårt att motivera mig till saker och ting. Nuförtiden är jag funktionell trots att motivationen sviker. Så har det inte alltid varit. Förr innebar brist på motivation att jag avslutade allt jag höll på med och påbörjade någonting nytt när jag blev tillräckligt rastlös på nytt.

När motivationen försvinner får jag svårt att tänka. Jag kan sitta och fundera på en sak i flera timmar, utan att egentligen komma fram till något. Mitt tempo sjunker oerhört och kreativa tankar stressar mest upp mig. I samband med detta tillstånd ifrågasätter jag det mesta jag gör. Allting blir undermåligt. Idag funderade jag på att göra om den här bloggen/hemsidan tex, eftersom jag inte är nöjd den. Det arbete som detta skulle kräva är jag dock inte beredd att lägga ned. Det är inte heller säkert att det blir bättre i slutändan.

Den här gången ska jag köra på som vanligt. Det kommer vända och jag kommer ha mer energi framöver.

Vid tillfällen av nedstämdhet brukar jag vända mig till buddhismen (ja, och min fru såklart..). Det ska jag också göra nu genom att översätta “historien om Buddha”. Det känns som en vettig sysselsättning ett tag.