Nyår närmar sig och det är dags att avlägga nyårslöften.

Jag har alltid gillat löften. Desto fler, desto roligare. (jag kan inte säga “desto bättre”, eftersom jag sällan lyckas med mina löften)

Det här året har jag bestämt mig för att endast avlägga ett nyårslöfte. Jag behöver förbättra min disciplin och produktivitet. Så enkelt är det. Det blir mitt löfte.

Min dagliga effektivitet ligger på ca 10 procent. Dvs, av 10 timmar, är endast en timme produktiv. Det är inte tillräckligt bra för att komma någonvart här i livet. En daglig effektivitet på 60 procent, är målet.

Just nu är jag masterstudent, vilket innebär att jag i stort sett är en egenföretagare som disponerar min egen tid. Det betyder att det kommer krävas mycket egen disciplin för att uppnå målet och löftet om en högre produktivitet. Om man arbetar, finns det en sorts yttre press på disciplinen, vilket ofta underlättar.

Ja. Det är alltså mitt nyårslöfte. Och jag har redan planerat en hel del kring detta, vilket jag kommer skriva om framöver här i bloggen. Gott nytt år på er! Och sköt om er och varandra.