Det har hänt ganska mycket i början av 2013, passande nog till min ambition att bli mer disciplinerad. Jag har ökat från 25 till 50 procents anställning på Custice. Jag ska även hålla min första föreläsning i februari. En förutsättning till att bli mer disciplinerad är att det händer saker. I alla fall för mig.

Min dröm att föreläsa föddes som en mycket sjuk tanke under tiden jag led av social ångest. På något sätt ville jag utmana ångesten och göra upp med den. De två absolut värsta sakerna jag kunde tänka mig var att resa långt bort med flyg, samt att föreläsa. Tanken på dessa saker gav mig mer eller mindre dödsångest. Men jag var naturligtvis inte ens nära att göra dessa saker på den tiden. Då undvek jag till och med att åka buss och umgås med mina vänner.

Men tider förändras. Det som en gång var omöjligt är idag möjligt. Jag är inte längre rädd för sociala sammanhang. Visst… tanken att föreläsa gör mig en aning nervös, men det är fullt normalt. Jag är redo att ta mig an den utmaning jag tidigare bara vågat drömma om.

Det är en dryg månad kvar. Manuset är i stort sett klart. Jag behöver öva en del. Öva på att artikulera mig. Minnas vad jag ska säga. Förberedelse är skillnaden mellan en bra och en dålig föreläsning. I alla fall för en nybörjare som jag. Mer erfarna föreläsa kan säkert klämma ur sig en föreläsning utan problem eller större förberedelse.

Välmående, är ämnet jag ska föreläsa om. Positiv psykologi. Ett fräscht och uppskattat modernt perspektiv inom psykologin. Att fokusera på vad som får människor att må bra. Och just nu känner jag mig lyckligt lottat som mår bra och som kan lägga min energi på att bli mer disciplinerad.

Dygnsrytmen går framåt. Vissa dagar somnar jag halv två, men andra dagar somnar jag runt tolv. 23-07 är målet. Inte så långt ifrån.

I övrigt känner jag mig ganska kreativt utmattad för tillfället. Jag ska ta det lugnt och fokusera på den 50-procentiga tjänst jag har. Omvärlden snurrar på ändå.