1 Januari 2012

Kära dagbok,

Morgonen denna årets första dag spenderades i sängen. Jag hade en viss tanke om att gå upp runt 08.00, men dessa planer grusades av trötthet. Efter några timmars uppvaknande kom A och V över och åt pizza och tittade på Ivanhoe, som traditionen säger. Emma tjatade som vanligt att Ivanhoe väljer fel brud (den blonda istället för mörkhåriga) och jag blev som vanligt i extas av den svarte riddaren. Detta år reflekterade jag också djupare på Guilbert som offrar sig på slutet. Killen är ju en hjälte. Utan honom skulle Ivanhoe vara död.

Dagen fortsatte med slötittande på TV och Wordfeud (jag är pensionerad, men tog mig ur pensionen för att möta A i några matcher…). På TV gick något program om ”Världens farligaste djur”. Programmet skulle lika gärna kunna hetat ”Världens största idioter” eftersom det handlade om tjurfäktning där en tjur hoppade över barrikaderna, en alligator som åt upp en tränare som matade honom, från handen, samt en chimpans som rymt. Hetsar man djur får man fan skylla sig själv…

När A och V gått hem, bänkade jag mig framför NFL (amerikansk fotboll). Jag har alltid varit intresserad av amerikansk fotboll (liksom baseball) pga av det spännande taktiska spelet, som är tydligare än vid exempelvis hockey eller fotboll. Sen gillar jag att varje match gäller så mycket, då säsongen bara har 16 matcher i grundspelet.

Jag har lovat att blogga mer, och denna dagbok är ett steg i detta löfte. Dessutom ger varje blogginlägg ett (1) välmåendepoäng!

Dagens välmåendepoäng: Samkväm (3p), Blogginlägg (1p) = 4 poäng.

Dagens humör: 84 av 100. Bra dag. Lugn och skön.

Dagens produktivitet: 23 av 100. Nyårsdagen ska man väl slappa på va?